fbpx
Toplotne črpalke
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Po vsej Evropi stavbe predstavljajo približno 40% potreb po energiji. Uvajanje sistemov učinkovite rabe energije v nove stavbe in ozaveščanje javnosti o možnostih varčevanja energije in povečanja energetske učinkovitosti naših stavb, postaja ključno orodje v boju proti globalnemu segrevanju in izpustu škodljivim emisij v okolje. Poleg dobre toplotne izolacije so toplotne črpalke zrak-voda dobra alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva. Zaradi varčne porabe energije je ogrevanje s toplotno črpalko najprimernejša rešitev za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2.

Kako deluje toplotna črpalka zrak – voda

V naravi se toplota iz toplejšega telesa prenese na hladnejšega spontano, toplotne črpalke pa za ta prenos porabijo tudi določeno količino energije v obliki električne energije. Količina energije, ki jo toplotna črpalka porabi za izvedbo te naloge je znatno nižja od tiste, ki jo porabijo klasični ogrevalnimi sistemi. V resnici je toplotna črpalka zrak-voda sposobna proizvajati energijo za ogrevanje in toplo sanitarno vodo z ne več kot 25% električne energije nabavljene prek distributerjev električne energije in z do 75% brezplačne energije črpane iz okolja, tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. To je mogoče zaradi tehnologije s skrol kompresorjem, ki izkorišča fizikalne lastnosti freona (plin z oznako R410-A), katerega vrelišče je pri -48,5°C. Nekatere toplotne črpalke zrak-voda lahko delujejo tudi za hlajenje poleti, v tem primeru so to tako imenovani reverzibilni modeli.

 

DAIKIN ALTHERMA je idealna rešitev za pripravo tople sanitarne vode in ogrevanje v kombinaciji z nizkotemperaturnimi sistemi ogrevanja za energetsko učinkovite novogradnje s talnim ogrevanjem, konvektorskim ogrevanjem ali ogrevanjem z nizkotemperaturnimi radiatorji in sevalniki.

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro