fbpx
Termo opeka POROTHERM PROFI
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Opeka POROTHERM PROFI je material prihodnosti in sloni na stoletni tradiciji izdelave gradnikov iz naravnih materialov – gline, ki se lahko po dotrajanju reciklira in ponovno uporabi. V proizvodnem procesu se uporablja plin kot ekološko najbolj neoporečen energent. S stalnim izboljševanjem proizvodnega procesa se zmanjšuje porabo energije in prispeva k zmanjšanju globalnega segrevanja.

POROTHERM hiša zaradi paropropustnosti omogoča regulacijo vlage, ki je zelo pomembna za dobro klimo v prostorih. Optimalna klima, toplotna in zvočna izolacija so garancija za vrhunsko kvaliteto bivanja v objektih, grajenih iz opeke. Opeka z odlično akumulacijo shranjuje odvečno energijo in z njo uravnava temperaturo v svoji okolici. Zaradi tega se zidovi, narejeni iz opeke pozimi počasi hladijo in poleti počasi segrevajo. Opeka ni gorljiva, zato trajno varuje vaš dom pred požarom. Masivna hiša poveča možnosti za varno rešitev stanovalcev med požarom. POROTHERM opeka presega zahteve predpisov glede požarne varnosti objektov. Zidovi in stropovi iz opeke omogočajo udoben počitek in bivanje brez hrupa.

Hiše, grajene iz opeke POROTHERM PROFI, ohranjajo svojo vrednost več generacij in ohranjajo kvaliteto bivalnih prostorov skozi celo življenjsko dobo.

 

Mere v cm (DxŠxV)

25/30/24,9

25/38/24,9

Debelina zidu v cm

30

38

NF/kos

9,58

12.13

Koef. toplotne prevodnosti λ (W/mK)

0,14

0,139

Trdnost (N/mm²)

10

10

Teža (kg/kos)

12,7

18,2

Kos/pal

96

72

Poraba opeke (kos/m²)

16

16

Poraba opeke (kos/m³)

53

42

 

Opeka sistema POROTHERM PROFI je brušena na obeh naležnih površinah, zato je zidanje enostavno, hitro in natančno. Kot vezivo uporabljamo POROTHERM DRYFIX.extra poliuretansko lepilo, ki dosega zelo močno sprejemljivost in se lahko uporablja v vseh letnih časih. Stroški zidanja in stroški dela se znižajo zaradi veliko hitrejše gradnje, objekt pa je zaradi suhe gradnje hitreje vseljiv.

Posebno lepilo POROTHERM DRYFIX.extra se nanaša s pištolo za poliuretansko (PU) peno, zato je uporaba zelo enostavna in hitra. PORORTHERM PROFI brušena opeka se enostavno polaga ena na drugo z min. 30% prekrivanjem ter vertikalno s spajanjem s sistemom pero in utor. Pri zidanju je potrebno paziti, da najprej očistimo prah z naležnih površin, tako da opeko obrišemo z vlažnim čopičem. Prva vrsta se polaga na še vlažno izravnalno malto. Pomembno je, da se prva vrsta položi natančno. Predlaga se kontrola horizontalne ravnosti prve vrste s 3-4 m dolgo aluminijasto letvijo. Opeke se polagajo ena poleg druge po sistemu pero in utor, brez maltanja ali lepljenja po vertikalnih spojih. Na izravnano prvo vrsto opeke nanesemo 2 paralelna trakova poliuretanskega lepila. Širina traku naj bo približno 3 cm, ki je od roba brušene opeke oddaljen približno 5 cm. Pri debelini zidu 12 cm se nanese le 1 trak lepila. Brušeno opeko postavimo na lepilo preden se le-ta posuši. Ko je opeka postavljena na lepilo, se ne sme več premikati.

Po porabi lepila je potrebno na pištolo nanesti novo dozo. Dozo odlagamo vedno v pokončnem položaju. Dokler je lepilo sveže, se pištola očisti s čistilom za pištolo.

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro