fbpx
Načrtovanje in projektiranje
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Naših vrhunskih arhitekti in strokovnjaki nudijo celovite storitve pri načrtovanju, projektiranju in pridobivanje dovoljenj za gradnjo in obnovo stavb v skoraj nič energijskem ali pasivnem standardu. Danes je koncept pasivne hiše postal natančno dodelan skoraj nič energijski standard vseh bodočih stavb. Zato je potrebno zelo dobro načrtovanje in natančna izvedba projekta, ki bo  kos vsem zahtevam po učinkoviti rabi energije in visokim nivoju kvalitete bivalnega ugodja. Pravilno načrtovana stavba sploh ne potrebuje več dosti dodatne energije za ogrevanje, za ta mali prispevek pa lahko poskrbi prezračevalni sistem z toplotno črpalko  ali v kombinaciji z sobnim kaminom. To delo lahko opravijo le dobro podučeni arhitekti in projektanti, ki imajo bogate izkušnje z načrtovanjem sodobnih energetsko učinkovitih stavb ter znajo delati kot skupina.

Vsi objekti, načrtovani po sistemu zelene gradnje, praviloma dosegajo skoraj nič energijski ali pasivni standard s porabo energije za ogrevanje, ki je manjša od 15 kWh/m²a. Pri načrtovanju bodočih investicij uporabljamo tehnologije in rešitev, ki maksimalno izkoriščajo obnovljive vire energije iz bližnjega okolja, ter s svojim delovanjem čim manj onesnažujejo naš planet. Izbor materialov in gradiv sloni na trajnostnih načelih, ki so okolju in uporabniku prijazni ter stroškovno sprejemljivi za investitorja. Tako načrtovana gradnja ne sme biti draga gradnja, kot se pogosto omenja v javnosti, naši izračuni in analize v Evropi kažejo, da je taka gradnja celo enakovredna klasični zasnovi, ob tem da nudi bistveno boljše  pogoje bivanja.

Dobre priložnosti za izboljšave in optimizacijo gradnje so na začetku načrtovanja, v kasnejših fazah pa se zmanjšujejo. Zato moramo že v začetku najti najboljše rešitve, ki vključujejo znanje in izkušnje vseh sodelujočih v projektu. Le tako načrtovani objekti bodo dosegli zastavljene ekonomske, ekološke in družbene cilje zelene gradnje.

 Izdelava projektna dokumentacija IDZ + PGD (za potrebe gradbenega dovoljenja)

  • idejna zasnova stavbe
  • urbanistična zasnova projekta
  • arhitektura in osnovni elementi stavbe
  • izdelava izračuna gradbene fizike, elaborat zvočne zaščite in požarne varnosti
  • pridobivanje soglasij in vodenje postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja

Izdelava projektna dokumentacija PZI (za izvajanje del)

  • arhitektura z detajli in opremo
  • načrt konstrukcij in statični izračuni
  • analiza energetske učinkovitosti stavbe s programom PHPP »07«
  • načrt strojnih instalacij ogrevanja, prezračevanja, vodovoda  in kanalizacije
  • načrt elektro instalacij in pametne instalacije za upravljanje in nadzor stavbe

Poleg izdelave načrtov po individualnih željah investitorja nudimo tudi nekaj zanimivih tipskih projektov, ki so cenovno ugodnejši, vendar tudi pri teh nudimo možnost prilagoditve glede na potrebe investitorja.

Rezultat je pasivna ali skoraj nič energijska hiša

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro