fbpx
Montaža strojnih instalacij
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Izvajamo vse vrste strojnih instalacij vodovoda, kanalizacije, ogrevanja in prezračevanja, z lastno ekipo, ki je specializirana za izvedbo instalacij na sodobnih, skoraj nič energijskih hišah, kjer je potreben zelo premišljen izbor ustrezne opreme in tehnologije.

Vodovodne instalacije izvajamo z uporabo sodobnih tri slojnih PE-RT/AL/ PE-RT cevi, ki nudijo dolgo življenjsko dobo, hitro izvedbo  in zanesljivost v kombinaciji z spojnih elementov iz medenine, ki nudijo trajno tesen spoj brez korozije.

Ogrevanje v sodobnih energetsko učinkovitih hišah mora biti zelo dobro načrtovan, saj je pomembno, da imamo čim manjšo vztrajnost sistema in visoko stopnjo odzivnosti. Za to se priporoča uporaba grelnih teles, ki imajo zelo hitro odzivnost, kot so sevalni in ploščati grelniki, stensko ogrevanje, manj pa talno ogrevanje. Viri ogrevanja pa slonijo predvsem na obnovljivih virih energije kot so vse vrste toplotnih črpalk in peči na biomaso (drva in peleti) v kombinaciji z soncem.

Prezračevanje je danes skoraj nepogrešljiv sistem, ki bo v prihodnjih letih postal standardna oprema vseh novogradenj in   stavb ki se bodo prenovile. V hiše vgrajujemo predvsem centralne sisteme prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka, manj pa lokalne naprave, ki pa so bolj primerni za stanovanja. Naloga vseh sistemov je zagotoviti dovolj svežega zraka v prostoru, uravnavanje ustrezne vlažnosti in zmanjševanja prezračevalnih izgub toplote. Uporabljamo naprave priznanih proizvajalcev kot so Zehender, Paul in Helios, ki nudijo najvišje udobje v razmerju med ceno in kvaliteto.

Rezultat je pasivna ali skoraj nič energijska hiša

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro