fbpx
Kotli na biomaso
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Kotli na biomaso v energetsko učinkovitih stavbah najpogosteje uporabljajo za gorivo lesno biomaso – pelete, katere v zadnjem času poleg drugih ogrevalnih naprav intenzivno izpodrivajo kurilne naprave na fosilna goriva, ki dolga leta zasedajo prvo mesto v količini porabe teh goriv za ogrevanje. Lesna biomasa je domač in še premalo izkoriščen obnovljivi vir energije, ki ne vsebuje žvepla. Slovenija je bogata z gozdovi. Več kot 54 odstotkov celotne površine Slovenije pokriva gozd. Z izkoriščanjem lesne biomase omogočamo istočasno negovanje gozda in prispevamo k uravnotežnosti CO2 bilance. To je najboljši prispevek k zmanjševanju učinka toplotne grede.

Peletni kotel Pellson X1 je slovenski produkt podjetja Valtis ogrevanje d.o.o. in slovi po izredni enostavnosti za upravljanje in vzdrževanje. Kotel spada med novejše generacije ogrevalnih naprav, ki za gorivo uporabljata biomaso in sicer pelete. Namenjen je za individualne stanovanjske hiše in manjše poslovne objekte. Razpoznaven je po svojstveni obliki, dimenzije kotla pa omogočajo, da se lahko montira v zelo majhne kurilnice.

Z izbranim kotlom dosežemo isto raven udobja kot smo bili navajeni pri oljnih ali plinskih kotlih. Delovanje kotla je povsem avtomatsko, elektronika pa omogoča krmiljenje kotla tako, da hranilnik vode ni potreben. Z dobro konstrukcijsko zasnovo kotla in zelo kakovostno elektronsko regulacijo, kotel dosega nad 91% izkoristka. Ti rezultati se odražajo predvsem na zelo majhnih količinah pepela in nizkih emisijah okolju in zdravju škodljivih primesi v dimnih plinih, ki nastajajo pri gorenju.
Nadalje kot domač slovenski proizvajalec želi bodočim kupcem ponuditi kvalitetne izdelke in kar je danes najbolj pomembno da je poskrbljeno za dolgoročno oskrbo kupca pri zagotavljanju servisnih storitev.

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro