fbpx
Centralno prezračevanje
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Eden najpomembnejših dejavnikov, od katerega sta odvisna ugodno počutje in sposobnost koncentracije za bivanje ali delo v prostoru, je kakovost zraka. Svež zrak v prostoru je prvi pogoj za dobro počutje in delovanje, saj so lahko slabo prezračevani in vlažni prostori pogost vzrok obolenj dihal in alergij. V prostorih, ki nimajo urejenega prezračevanja ali pa je slabo urejeno, se pojavljajo povišana temperatura zraka, visoka koncentracija ogljikovega dioksida, vlaga, pomanjkanje kisika, neprijetne vonjave, ponekod pa tudi povišana koncentracija radona. Rešitev je v centralnem sistemu prezračevanja, srce sistema pa je toplotni izmenjevalec, ki vrača svežemu zraku tudi do 95% toplote izrabljenega zraka in do 60 % vlage.

Ali prezračevalni sistem porabi več kot privarčuje?

NE, ko je prezračevalni sistem pravilno nastavljen je razmerje med porabljeno energijo in izgubami toplote približno 1:2. To pomeni, da sistem prihrani 1 krat več energije, kot jo porabi.

Zakaj se odločiti za prezračevanje hiše?

  • Ventilacijski sistem skrbi za vedno prijeten in svež zrak
  • Prihranek energije (poraba je manjša do 15 kWh/m2 /leto )
  • Preprečuje nastajanje plesni na zidu
  • Zagotavlja optimalno vlažnost v prostoru
  • Zmanjšuje emisije CO2
  • Znižuje emisije radona
  • Ščiti pred hrupom iz zunanjosti

Razvodne prezračevalne cevi so antistatične in antibakterijske, izdelane iz gibljive plastike namenjene za živila. Cevi lahko vgradimo že v ploščo ali pa v estrihe. Zagotoviti pa moramo, da so napeljane znotraj toplotnega ovoja stavbe, sicer pride do izgub energije, še preden odpadni zrak pride do rekuperatorja oz. sveži do vpiha v prostor. Cevni sistemi morajo biti izvedeni na način da nam omogočajo periodično čiščenje.

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro