fbpx
Celovita prenova starejših stanovanjskih hiš v standardu nizkoenergijske hiše
TRGOVINA
OKENSKE ODPRTINE IN PREKLADE
RAVNA STREHA in ATIKA
TIPSKI ELEMENTI
UNIKATNI IZDELKI PO NAROČILU

Prenova obstoječe (starejše) hiše v skoraj ničenergijski razred je vedno velik izziv za strokovnjake, veliko večji kot zgraditi novo pasivno hišo. Potreben je celovit pristop s predhodno analizo obstoječega stanja in pregleda vseh kritičnih točk, ustrezno načrtovanje celovite prenove ter usklajeno vodenje izvedbe del v sodelovanju s projektanti in mojstri.

 Pomen celovite prenove je predvsem v tem, da dosežemo optimalno usklajeno delovanje vseh sistemov kot tudi optimizacijo stroškov v  celotnem življenjskem ciklu (od prenove, uporabe do razgradnje). Prihranki so lahko precejšni z uporabo sodobnih materialov in tehnološke opreme, kot tudi znanje in nasvete strokovnjakov za načrtovanje in vodenje prenove v skoraj ničenergijskem standardu. Le tako načrtovane in celovito izvedene prenove bodo prinesle optimalne učinke investicije na bodoče stroške uporabe hiše, kot tudi na višji nivo kvalitete bivanja.

 Cilji celovite prenove so doseči skoraj ničenergijski standard z letno porabo energije za ogrevanje med 15 in 25 kWh/m22a, za kar so tudi na razpolago kot spodbuda, nepovratna sredstva Ekosklada j.s., ki vam bodo kar precej olajšali stroške investicije. Celovita prenova zajema predvsem toplotno sanacijo ovoja stavbe (tal na terenu, fasade, strehe in sanacij linijskih toplotnih mostov), zamenjava zunanjega stavbnega pohištva, prilagoditev in obnova sistema ogrevanja in priprava tople sanitarne vode, vgradnja ustreznega prezračevalnega sistema in  zagotovitev ustrezne zrakotesnosti (n50-1 = 1,1) celotne stavbe. Istočasno se prenovi še ostale dotrajane ali poškodovane dele stavbe in instalacije oziramo opravijo manjše rekonstrukcije.

 Za pravilno in kvalitetno izvedbo se lahko obrnete na naše strokovnjake, ki vas bodo vodili skozi celoten proces prenove od analize stanja, do priprave načrta in popisa potrebnih del, oceno investicijskih stroškov, priprave dokumentacije za prijavo na razpis Ekosklada, pomoč pri vodenju in nadzoru nad izvedbo. Lahko pa se tudi dogovorimo za celovito prenovo z našimi mojstri, ki imajo obilo izkušenj s celovitimi prenovami stavb v skoraj nič energijskem standardu kot tudi z pasivnimi stavbami.

NOVO: Subvencija Ekosklada za celovito prenovo hiše v letu 2016 je še višja, kot v preteklosti.

Rezultat je pasivna ali skoraj nič energijska hiša

Zelena Gradnja d.o.o.

Štihova ulica 16
1000 Ljubljana

Davčna št.: SI28332806
Matična št.: 3746283000

Kontakt

tel: +386 (0)41 636 264

email: info@zelenagradnja.si
web: www.zelenagradnja.si

Prijava na e-novice

© 2018, Zelena gradnja d.o.o. | Pogoji uporabe | O nas

Brezplačni seminar
"Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše"

Podjetje Zelena gradnja d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Wienerberger d.o.o. vabi na brezplačni seminar z naslovom »Vse o gradnji skoraj nič-energijske hiše«

Datum seminarja:
četrtek, 20.2.2020 med 16:00 in 18:30 uro